PS Parinte Episcop Lucian al Caransebesului a savarsit slujba vecerniei la parohia Globurau

Desi este o comunitate mica, formata din 70 de familii si 170 de credinciosi, parohia Globurau, din protopopiatul Baile Herculane este o parohie dinamica, condusa de catre parintele Vasile Fordon, care pe langa activitatea pastoral-misionara, desfasoara si alte activitati culturale cu tinerii parohiei, prin implicare acestora intr-un cerc de pictura parohial, coordonat de catre doamna preoteasa.


PS Parinte Episcop Lucian al Caransebesului a savarsit slujba vecerniei la parohia Globurau

in dupa amiaza zilei de 24 ianuarie, Preasfintitul Parinte Episcop Lucian al Caransebesului a savarsit slujba vecerniei la parohia Globurau, in prezenta unui numar insemnat de credinciosi. in cadrul slujbei vecerniei, Preasfintia Sa a hirotesit intru sachelar pe parintele paroh Vasile Fordon, rasplatindu-l pentru toate activitatile intreprinse in parohie in cei 3 ani de cand este pastorul credinciosilor din Globurau.

Tototada, Preasfintia Sa a acordat un act de cinstire domnului Iancu Panduru, primar al comunei Mehadia, comuna din care face parte si satul Globurau, aratand astfel recunostinta pentru tot sprijinul acordat bisericii ortodoxe din satul Globurau.

PS Parinte Episcop Lucian al Caransebesului a savarsit slujba vecerniei la parohia Globurau

in incheiere, ierarhul a miruit pe toti cei prezenti, le-a impartit iconite calendare si le-a impartasit arhiereasca binecuvantare. La sfarsitul vizite arhieresti, Preasfintia Sa a vizitat si casa parohiala.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.