Calugar budist arestat pentru “vanatoare de comori”

Lacasuri Ortodoxe: din Colombo, Sri Lanka

Politia din Sri Lanka a retinut un calugar budist in apropierea orasului Matale, pentru “vanatoarea de comori” pe care acesta a incercat sa o efectueze in zona unui sit istoric.

©Un articol realizat si redactat pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


Calugarul budist si complicele lui, un om de afaceri, au spart chiar si o stanca… folosind dinamita, conform spuselor politiei.

Situl, loc cunoscut al vanatorilor de comori, este de fapt o cetate care a apartinut perioadei coloniale. Aceasta poarta numele de Fort MacDowell, si a fost construita de britanici in 1803. Ea apartine Matale Sambuddha Jayanthi Sangamaya.

in prezent, calugarul budist a reusit sa fie eliberat pe cautiune, pentru suma de 100.000 Rs., dupa cum informeaza Canalul special de stiri Budist TV, intr-un jurnal transmis in urma cu cateva ore, astazi 21 septembrie 2010.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 36/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.