O victima a abuzurilor sexuale perturba o adunare ecumenica in Germania

O victima a abuzurilor sexuale perturba o adunare ecumenica in Germania

O fosta victima a abuzurilor sexuale comise de clerul catolic a perturbat vineri o dezbatere pe tema abuzurilor sexuale in Biserica Catolica Germana, organizata in cadrul unei reuniuni ecumenice ce a avut loc in München (Sud).


"Dati-ne cuvantul!", a strigat Norbert Denef, urcand pe un podium pentru vorbitori si intrerupand brusc dezbaterile, aparand inaintea a 5.000 de persoane.

Acest incident este revelator pentru starea de rau general, Biserica Catolica Germana confruntandu-se cu o imensa scadere a increderii adeptilor sai, in urma descoperirii unei serii de cazuri de pedofilie comise de preoti si calugari.

Folosindu-se de o fotografie veche din timpul in care, ca baiat de cor, fusese victima unor abuzuri sexuale comise de 2 prelati, M. Denef a reprosat oficialilor bisericii ca nu i-a invitat pe reprezentantii victimelor, la acest forum.

Fondator al unui site web destinat victimelor abuzurilor sexuale comise de clerici, M. Denef a declarat inaintea camerelor de televiziune, ca a fost platit de Biserica, pentru a pastra tacerea.

Inainte de aceasta manifestare, mai multe portrete ale celorlalte victime ale pedofiliei comise de preoti fusesera expuse pe podium, insa ele au fost indepartate imediat de catre personalul din cea de-a doua zi a adunarii ecumenice a Bisericii Germane, reunit in capitala bavareza, in ziua de sambata, 15 mai 2010.

Cancelarul german protestant, Angela Merkel, a declarat din partea sa ca Biserica Catolica, care a promis sa rupa tacerea, e pe cale sa faca lumina in aceste cazuri de pedofilie.

©Traducere si redactare: KSLCatalin

publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 18/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.