Inscriptii rasiste pe mormintele musulmane din Vienne

Lacasuri Ortodoxe: din Grenoble – Isère
Inscriptii rasiste pe mormintele musulmane din Vienne

Mai multe inscriptii rasiste, vizand in mod special comunitatea harkis au fost descoperite vineri dimineata, pe trei morminte din cimitirul musulman Vienne (Isère), a declarat sambata prefectura.


Insultele "rasiste si defaimatoare, inregistrate cu marker negru pe piatra, au fost sterse dupa constatarile responsabililor anchetatori ai politiei, au declarat catre AFP, oficiali ai primariei.

Alte pagube nu au fost descoperite in cimitir, conform prefecturii.

"Aceste acte de vandalism, care submineaza onoarea persoanelor, nu poate ramane nepedepsita", a spus intr-o declaratie primarul adjunct al UMP Viena, Jacques Remiller.

"Astfel de inscriptii jignitoare sunt inacceptabile, si nu ar trebui sa se tolereze un astfel de moment umilitor si plin de ura, prin care este jignita memoria unor oameni care, in Franta, au o reputatie deosebita", a adaugat acesta.

©Traducere si redactare: Bogdan Roman

publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 18/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.