Ingeri Muzicanti – O fresca impresionanta, din sec. XV, descoperita intr-o biserica din Corbeil-Essonnes

Lacasuri Ortodoxe: din Evry
O fresca, datand din secolul XV, a fost descoperita in biserica Saint-Etienne de Corbeil-Essonnes (Essonne), in timpul renovarilor, au declarat joi, 10 martie 2011, oficiali ai municipalitatii.

Aceasta fresca, reprezentand “ingeri muzicanti”, a fost descoperita pe bolta din interiorul bisericii, in spatele unei tencuieli care a fost indepartata.


"Semnificatia acesteia este surprinzatoare. Conform cercetarilor preliminare ale specialistilor in monumente istorice, fresca in culori rosu si ocru ar ocupa o suprafata de 300 de metri patrati", a mai spus primarul intr-o declaratie.

Ingeri muzicieni fresca descoperita in Franta

Potrivit unui membru al Comisiei Diecezane de Arta Sacra, "opera monumentala din naosul Bisericii Saint-Etienne (Sfantul Stefan) reprezinta ingeri muzicieni. Deja, se poate vedea, intr-adevar clar, un inger care foloseste un instrument muzical cu 11 corzi, folosit in Evul Mediu", se spune in declaratie.

Ingeri muzicieni fresca descoperita in franta

Municipalitatea din Corbeil-Essonnes precizeaza ca "in cazul in care restaurarea acesteia va fi aprobata, fresca ar putea fi considerata una dintre cele mai frumoase din Ile-de-France".

"Aceasta nu este o capela Sixtina, dar este, probabil, anterioara" a exclamat cu bucurie episcopul de Evry, Michel Dubost, adaugand: "Am avut privilegiul sa urc pe schele, si este impresionant".

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.