Sit-ul Ur, locul de nastere al lui Avraam, se va redeschide in curand pentru public

Sit-ul arheologic de prestigiu, Ur, unde s-a nascut Avraam, conform scrierilor Bibliei, va fi restaurat si se va redeschide, dupa cedarea lui, irakienilor, pe data 13 mai, de catre fortele americane – a anuntat astazi, 1 aprilie, ministrul irakian al Turismului si Antichitatii.

"Data transferarii site-ului arheologic Ur, din provincia Zi Qar, de catre fortele americane, va avea loc pe 13 mai.


Cu aceasta ocazie, vom organiza o ceremonie si apoi vom reabilita locul si-l vom deschide pentru vizitatori", a mai spus acesta.

Sit-ul, care se invecineaza cu baza aeriana americana Talil, din apropierea Nasiriya, la 350 km sud de Bagdad, a fost inchis odata cu invazia din Irak, condusa de Statele Unite, in 2003.

Amplasat pe vechiul curs al Eufratului, Ur este unul dintre cele mai vechi orase din Mesopotamia, care a inceput sa fie populat in mileniul 6 i.Hr..

Acesta a devenit un important oras in perioada 4800 – 4500 i.Hr., cunoscut sub numele de Ur din Caldeea.

Ur detine un ziggurat (templu), cel mai bine conservat, si un cimitir regal.

Armata americana a predat armatei irakiene sit-ul Babylon, dinspre nord, la 1 decembrie 2006, dar arheologii au criticat pagubele irecuperabile produse de soldati.

Ministrul a mai spus ca echipele de cercetatori au descoperit in intervalul 2007 – 2008, 4000 de piese arheologice, din diferite perioade.

"Gratie imbunatatirii nivelului de siguranta, echipele au descoperit 4000 de piese, in 19 situri arheologice in sud, centru, Anbar (vest) si Salahedin (la nord de Bagdad)," a spus purtatorul de cuvant al Ministerului, Abdel Zahra Talghani.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.