Ne trebuie pocainta

“in societatea noastra apar tot mai multe probleme sociale datorita faptului ca acei oameni care se numesc crestini astazi sunt total indiferenti fata de mantuire, fata de rugaciunea personala pe care trebuie sa o faca un crestin obligatoriu in fiecare zi" – asa si-a inceput predica in aceasta duminica, 25 iulie 2010, Prea Sfintitul Petru, Episcop de Hincu.

©Articol si redactare: Teo-CHristian pentru Lacasuri Ortodoxe®


"Astazi crestinii nostri nu se mai roaga pentru conducerea tarii, nu se mai roaga nici macar pentru familiile lor" a continuat Vicarul Mitropoliei Chisinaului si al il intregii Moldove. "Nu mai exista acea credinta pe care au avut-o stramosii nostri. Vedeti si Sf. Apostol Petru prin credinta a fost invrednicit de Mantuitorul nostru Iisus Hristos sa mearga pe apa! Oare ce este aceasta minune daca nu o dovada a puterii credintei in Hristos?"

Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiata la manastirea Hincu, in biserica cu hramul "Sfantului Marelui Mucenic si Tamaduitor Pantelimon”, la slujba participand intregul cler al manastirii.

"Cand noi vom avea credinta puternica in Dumnezeu, cand crestinii nostri vor tine toate posturile, inclusiv miercurea si vinerea avand in minte gandul impacarii cu Dumnezeu, cand nu vor lucra duminica ci vor veni la biserica, cand vor asculta de glasul preotului care este glasul lui Hristos, atunci vor disparea si problemele de care ne ciocnim astazi in societatea noastra.", a incheiat acesta, chemand la iubirea rugaciunii, pe cat ne este in putinta":

Astazi trebuie sa aducem lui Dumnezeu in fiecare zi, acea pocainta pe care o aducem in Postul Mare: “Miluieste-ma! Dumnezeule! Miluieste-ma!” si nu “De ce Doamne?”

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 28/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.