publicat în: Arhivă

27-28 februarie 2010: Adunarea de constituire a Nepsis Marea Britanie, cu binecuvantarea IPS Mitropolit Iosif, in Parohia Sf Gheorghe, Londra

Adunarea de constituire a Nepsis Marea Britanie

in anul 1999 s-a format NEPSIS, Asociatia tinerilor din Mitropolia Ortodoxa Romana a Europei Occidentale si Meridionale.

intre 6 si 8 noiembrie 2009 a avut loc la Catedrala Mitropolitana de la Paris, in prezenta tuturor episcopilor din Mitropolie, Congresul aniversar NEPSIS.


in acesti 10 ani s-au infiintat eparhiile Italiei si Spaniei si Portugaliei, drept pentru care NEPSIS s-a transformat intr-o federatie formata din: NEPSIS Arhiepiscopie, NEPSIS Italia si NEPSIS Spania si Portugalia.

in cadrul NEPSIS Arhiepiscopie exista deja filiale in Franta, Belgia si Irlanda. La Congresul din noiembrie au participat numerosi tineri din Belgia, Franta, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Olanda, Spania. Cei veniti din Marea Britanie si-au manifestat dorinta de a infiinta si ei o filiala.

Cu binecuvantarea si in prezenta inalt Preasfintitului Parinte Mitropolit Iosif, se va desfasura la Londra, in zilele de 27 si 28 februarie 2010, in Parohia Sfantul Gheorghe, intalnirea tinerilor din Marea Britanie, avand ca obiectiv principal consituirea filialei britanice a Federatiei Fraternitatilor NEPSIS.

Programul (provizoriu) al intalnirii este:

Sambata dupa-amiaza:

– sosirea participantilor
– Vecernia
– repartizarea la locurile de cazare

Duminica:

– Sfanta Liturghie arhiereasca
– pranz
– in jurul orei 15.00: Cuvant catre tineri al IPS Iosif si adunarea de constituire a Nepsis Marea Britanie.

Bogdan Grecu
coordonator Nepsis Arhiepiscopie

Contact NEPSIS direct: nepsis@mitropolia. eu

Contact organizatori Londra: Mihai Copaceanu: copaceanu_m@ yahoo.com

Serafim Florea: unitedmoldovans@ yahoo.com

©redactare TEO-CHristian / publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 5 /2010