Noi beatificari: preoti care au opus rezistenta nazismului, in Biserica Catolica a Germaniei

martirii din lubeck betificati in germania iunie 2011Noi beatificari: preoti care au opus rezistenta nazismului, in Biserica Catolica a Germaniei

in fata a aproximativ 8.000 de credinciosi, adunati sambata, 25 iunie 2011, in aer liber la Lübeck (Germania de Nord), Arhiepiscopul de Hamburg, Werner Thissen, a oficiat Messa de beatificare a trei preoti care au opus rezistenta nazismului: Johannes Prassek, Lange Hermann si Eduard Müller, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Messa a fost oficiata impreuna cu Cardinalul Walter Kasper, presedinte emerit al Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unitatii Crestinilor, Episcopul de Osnabrück, Franz-Josef Bode, si nuntiul papal in Germania, Arhiepiscopul Jean-Claude Périsset.

Cei trei “martiri din Lübeck”, ghilotinati in 1943 si al caror proces de beatificare a fost initiat in anul 2004, sunt de nedespartit de un alt preot care a opus rezistenta nazismului, pastorul Karl Friedrich Stellbrink, comemorat si el.

Beatificarile din Lübeck, apar in urma beatificarii lui Alois Andritzki (mort in Dachau) din Dresda, oficiata in lunea Preasfintei Treimi (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) si celei din 15 mai, din Würzburg (Bavaria), a lui Georg Hafner, mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.