IPS Arhiepiscop Casian al Dunarii de Jos a slujit la Kiev, cu ocazia aniversarii a 75 de ani ai PF Mitropolit Vladimir (Ucraina)

Cu ocazia aniversarii a 75 de ani de viata ai intaistatatorului Bisericii Ortodoxe din Ucraina (vezi Arhiva Lacasuri Ortodoxe), Preafericitul Parinte Mitropolit Vladimir al Kievului, delegatia Patriarhiei Romane, prezenta in capitala Ucrainei, a participat astazi, 21 noiembrie 2010, la Sfanta Liturghie.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: TEO-CHristian


"Avand in vedere ca pe stilul calendaristic iulian, urmat in Biserica Ortodoxa din Ucraina, in data de 21 noiembrie se praznuieste sarbatoarea Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil, iar in Biserica Romana Intrarea Maicii Domnului in Biserica, sarbatorirea de la Kiev a fost cu atat mai deosebita" – afirma centrul de Presa al Patriarhiei Romane, intr-un comunicat.

Delegatia romana a fost alcatuita din: iPS Arhiepiscop Casian al Dunarii de Jos si Pr. diacon Eugeniu Rogoti de la Sectorul relatii bisericesti si interreligioase al Patriarhiei Romane.

Slujba Sfintei Liturghii, care a fost oficiata – alaturi de PF Parinte Mitropolit Vladimir al Kievului si PS Meletie al Hotinului, vicarul eparhiei de Cernauti, din Ucraina, cat si de PS Alexandru de Pereiaslav-Hmelnitkii, vicarul Mitropolitului Kievului si presedinte al Sectorului de relatii externe al Bisericii Ortodoxe din Ucraina – in biserica nou construita a „Schimbarii la Fata a Mantuitorului”, din capitala Ucrainei, s-a desfasurat in limbile romana, ucraineana si slavona.

iPS Arhiepiscop Casian al Dunarii de Jos a transmis Preafericitului Vladimir "urarile de sanatate si ajutor de la Dumnezeu din partea intaistatatorului Bisericii Ortodoxe Romane, asigurandu-l de respectul si dragoste de care se bucura in Romania" – se mai arata in acelasi comunicat.

Redam mai jos lista celorlalti reprezentanti ai Bisericilor care au transmis mesajul lor de felicitare Patriarhului Kievului:

– Biserica Ortodoxa din Constantinopol: Mitropolitul Eremia al Elvetiei;
– Biserica Ortodoxa din Alexandria: Mitropolitul Kirinskii Afanasie;
– Biserica Ortodoxa din Antiohia: Arhiepiscopul Nifon de Philippopol;
– Biserica Ortodoxa din Ierusalim – Theophilactus Arhiepiscopul de Iordania;
– Biserica Ortodoxa a Georgiei – Mitropolitul Gherasim de Zugdidi si Tsaish;
– Biserica Ortodoxa Sarba – Mitropolitul Amfilohie de Muntenegru si zonele de coasta;
– Biserica Ortodoxa din Bulgaria – Mitropolitul Ambrozie de Dorostol;
– Biserica Ortodoxa a Ciprului – Episcopul Gregorius de Mesaor;
– Biserica Ortodoxa a Greciei – Episcopul Prokopios de Christianopolis;
– Biserica Ortodoxa a Albaniei – Arhimandritul Iustin (Lazaros):
– Biserica Ortodoxa a Poloniei – Episcopul Paisie de Gorlice;
– Biserica Ortodoxa din America si Canada – Episcopul Benjamin de San-Francisco.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 45/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.