O maimuta rujata – Prima Doamna a SUA si caricaturi cu evrei: Google isi cere scuze, dar refuza sa le stearga

Lacasuri Ortodoxe: din Washington
Imagini antisemite sau directionate impotriva Primei Doamne a SUA: Google isi cere scuze, dar refuza sa le stearga

Google isi cere scuze in fata utilizatorilor sai, pentru imaginile rasiste care apar la cautarile in limba engleza, dupa cheia "juif” (evreu) sau "Michelle Obama", dar gigantul american de internet refuza sa elimine un astfel de continut.


"Uneori, cautarile Google pot avea rezultate jenante, chiar si atunci cand cheile de cautare sunt inofensive", explica grupul intr-o fereastra care se deschide pe pagina de cautare "Michelle Obama", a siteului images.google.com.

Cand un utilizator scrie numele primei doamne a Statelor Unite, pe acest site prima imagine care apare este cea a unei maimute plina de ruj si imbracata ca sotia presedintelui SUA.

"Va asiguram ca parerile exprimate de aceste site-uri nu au sub niciun fel sustinerea Google", a declarat compania. Motoarele de cautare "reflecta continutul si informatiile disponibile pe internet”.

”Google mai asigura ca a luat in considerare solutia eliminarii paginilor care violeaza regulile de conduita proprii companiei", dar "considera integritatea rezultatelor in cautare ca fiind prioritara in activitatea sa, avand o importanta extrema."

"De aceea, nu vom elimina o pagina cu rezultate de cautare pe motiv ca are un continut nepopular sau ca este reclamat prin diferite mesaje". "Va rugam sa ne acceptati scuzele, in cazul in care utilizarea Google v-a contrariat.”

Grupul ofera o explicatie similara si pentru pagina de cautare corespunzatoare cuvantului "juif" (evreu), care afiseaza caricaturi ale unor personaje cu o tenta evident-antisemita, din anii 1930.

"O explicatie este, deci, ca acest cuvant este adesea utilizat in context antisemit", mai explica Google.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.