Din lipsa altor solutii,  pentru a evita dezordinea, intronizarea IPS Andrei Andreicut va fi filmata doar de TVR3

Solemnitatea intronizarii inaltpreasfintitului Parinte ANDREI ANDREICUT ca Arhiepiscop al Vadului, Feleacului si Clujului si Mitropolit al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului va avea loc vineri, 25 martie 2011, de Praznicul Bunei Vestiri, in Catedrala Mitropolitana din Cluj-Napoca, cand se implinesc, in mod fericit, cinci ani de la infiintarea Mitropoliei clujene si de la intronizarea vrednicului de pomenire Arhiepiscop si Mitropolit Bartolomeu Anania.

Sfanta Liturghie si intronizarea noului Arhiepiscop si Mitropolit se vor desfasura in Catedrala Mitropolitana din Cluj-Napoca, dupa urmatorul program:


– orele 09:30 – 12:00 Sfanta Liturghie celebrata in sobor de arhierei, in frunte cu Preafericitul Parinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane;

– orele 12:00 – 12:45 Ceremonia intronizarii.

La eveniment sunt asteptati sa participe ierarhi, reprezentanti ai altor Biserici, inalti demnitari de stat, reprezentanti ai autoritatilor locale, civile si militare, personalitati din lumea academica, artistica si culturala, numerosi preoti, calugari si credinciosi.

Pentru ca slujba de intronizare sa se desfasoare in buna randuiala, in Catedrala va fi permis doar accesul echipei de filmare a postului TVR3, care s-a angajat sa ofere semnal tv, gratuit si fara sigla, tuturor televiziunilor care vor dori sa transmita imagini, in direct sau inregistrat. Reporterii si foto reporterii vor avea ca spatiu rezervat, pe parcursul desfasurarii slujbei, cele doua balcoane laterale din naosul Catedralei, unde vor avea acces pe baza legitimatiei de presa.

Pentru receptia transmisiei prin satelit se pot folosi urmatoarele coordonate:

o Satelit: Eutelsat W 2 M 16 grade Est;

o Pachet TVR
o Frecventa: 11.474 Mhz;

o Polarizare: Verticala;

o FEC: ¾;

o SR: 29950 Ms/sec;

o V. PID 512
o A. PID 4112

o Telefon coordonare tehnica receptie: 0745-599.935 (Cristina Popa).

Ne informeaza, de la Biroul de presa, Pr. Bogdan Ivanov

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.