Thursday 24 march 2011

Noua lege a cultelor in Ungaria: Episcopia Ortodoxa Romana din Gyula va deveni Biserica istorica acreditata

secretarul de stat pt culte din Ungaria si PF Danie Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a primit in data de 23 martie 2011, la Resedinta Patriarhala, vizita Secretarului de stat pentru culte si minoritati al Guvernului Ungariei.

Dupa cum a declarat pentru Radio TRINITAS, Szászfalvi László, Secretarul de stat pentru culte si minoritati al Guvernului Ungariei, Biserica Ortodoxa Romana din Ungaria va fi recunoscuta oficial de stat. Prevederea se afla in proiectul noii legi a cultelor care va fi dezbatut de Parlamentul Maghiar.


„in scurt timp, va intra in vigoare o Lege noua a Cultelor si in Ungaria si in aceasta privinta l-am informat pe Preafericitul Parinte Patriarh Daniel. Dupa intrarea in vigoare a noii legi, Biserica Ortodoxa Romana din Ungaria (unitatea Bisericii Ortodoxe Romane din Ungaria fiind Episcopia Ortodoxa Romana cu sediul la Gyula) va deveni si din punct de vedere legislativ o Biserica istorica acreditata. […]

secretarul de stat pt culte din Ungaria si PF Daniel

Acum incepem un capitol nou si primul capitol din aceasta noua era va fi un reangajament, un acord semnat intre Biserica Ortodoxa din Ungaria si de Guvernul Maghiar” a spus Szászfalvi László, Secretarul de stat pentru culte si minoritati al Guvernului Ungariei, dupa cum ne informeaza agentia de stiri oficiala a Patriarhiei Romane, Basilica.

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.