Noua lege a cultelor in Ungaria: Episcopia Ortodoxa Romana din Gyula va deveni Biserica istorica acreditata

secretarul de stat pt culte din Ungaria si PF Danie Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a primit in data de 23 martie 2011, la Resedinta Patriarhala, vizita Secretarului de stat pentru culte si minoritati al Guvernului Ungariei.

Dupa cum a declarat pentru Radio TRINITAS, Szászfalvi László, Secretarul de stat pentru culte si minoritati al Guvernului Ungariei, Biserica Ortodoxa Romana din Ungaria va fi recunoscuta oficial de stat. Prevederea se afla in proiectul noii legi a cultelor care va fi dezbatut de Parlamentul Maghiar.


„in scurt timp, va intra in vigoare o Lege noua a Cultelor si in Ungaria si in aceasta privinta l-am informat pe Preafericitul Parinte Patriarh Daniel. Dupa intrarea in vigoare a noii legi, Biserica Ortodoxa Romana din Ungaria (unitatea Bisericii Ortodoxe Romane din Ungaria fiind Episcopia Ortodoxa Romana cu sediul la Gyula) va deveni si din punct de vedere legislativ o Biserica istorica acreditata. […]

secretarul de stat pt culte din Ungaria si PF Daniel

Acum incepem un capitol nou si primul capitol din aceasta noua era va fi un reangajament, un acord semnat intre Biserica Ortodoxa din Ungaria si de Guvernul Maghiar” a spus Szászfalvi László, Secretarul de stat pentru culte si minoritati al Guvernului Ungariei, dupa cum ne informeaza agentia de stiri oficiala a Patriarhiei Romane, Basilica.