Un nou program in parteneriat media Lacasuri Ortodoxe: “Targul de Sfantul Nicolae” la Muzeul Taranului Roman

Targul de Sfantul Nicolae / 3, 4 si 5 decembrie / Muzeul Taranului Roman

De vineri, 3 decembrie 2010, pana duminica, 5 decembrie, de la 10 dimineata la 6 dupa-amiaza, va asteptam la marele Targ de Sfantul Nicolae, de la Muzeul Taranului Roman.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: TEO-CHristian


Peste 150 de mesteri olari, fierari, cioplitori, lingurari, cojocari, cofetari, pielari, rudari, iconari… din toata tara, vin cu impletituri din panuse, masti, jucarii, sorcove, fluiere, ocarine, cavale, clopotei si zurgalai; cu marame, ii, catrinte, camasi, fote, podoabe, opinci, cergi, stergare si scoarte; cu strachini, blide, cauce si oale de sarmale; cu cosuri de nuiele; cu pristolnice si icoane; cu mobilier pictat, laicere si lazi de zestre; cu chimire si genti; cu alambicuri, blidare, lingurare, sararite si pipernite…

targul de Sf. nicolae MTR 2010

De-ale gurii vor aduce: turta dulce, cozonaci, miere, placinte, cofeturi fel de fel, suc de mere, kürt?s kalács, tuica si vin.

De prin targ

Demonstratie de olarit cu Olimpia Dimitriu;

3 decembrie, ora 12.00, la Atelierul de creativitate Muzeul Taranului Roman si Fundatia Chance for Life organizeaza cu voluntarii romani si olandezi un workshop de pictura pe faianta pentru publicul targului;

5 decembrie, ora 11.00, la Clubul Taranului – Teatru de umbre, adaptare dupa basmul Printesa cu multi papuci, realizat de trupa de copii Tropaiele a Atelierului de creativitate al MTR, coordonata de Beatrice Iordan.

Pret bilet: 4 lei, 2 lei (elevi, studenti, pensionari)

afis_Targul de Sf Nicolae

Parteneri: Lider Print, Cocor Media Channel
Parteneri media: 24-Fun, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, RFI, Port.ro, metropotam.ro, Liternet, HotNews, webpr.ro, www.calendarevenimete.ro, Observator cultural, Cultura, ArtClue, Igloo, Arhitectura, www.121,ro, modernism.ro, www.onlinegallery.Ro, LumeBuna, LacasuriOrtodoxe.ro, Traieste Romaneste, Daciccool, SensoTV

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 45/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.