Comemorarea a doi preoti greci, in fostul lagar de concentrare din Dachau

comemorarea a doi preoti greci in lagarul de concentrare Dachau Sambata, 25 iunie 2011, Mitropolia Ortodoxa Greaca din Germania a participat, in lagarul de concentrare de la Dachau, la o reuniune destinata omagierii (cu slujba de pomenire) a doi preoti greci care au fost detinuti aici in perioada noiembrie 1943 – 29 aprilie 1945: Arhimandritul Meletie Galanopoulos (decedat in 1972), Mitropolit de Cythera (intre anii 1956-1969), si Damaschin Hatzopoulos (decedat in 1977), Mitropolit de Demetrias (intre anii 1957-1968), informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Au fost amintite cu aceasta ocazie faptele lor de rezistenta, care au cauzat, dealtfel, si arestarea si detentia acestora.

Mitropolitul Germaniei, Augustin, si directorul monumentului, Dr. K. Gabriele Hammermann, au inaugurat apoi o placa memoriala, pe care sunt gravate numele celor doi preoti.

Corul bizantin al Asociatiei Muzicale Grecesti din Munchen a intonat o serie de imnuri destinate acestei ocazii.
In orasul Dachau si in zona dimprejur traiesc aproximativ doua mii de greci, apartinand de Parohia Grec-Ortodoxa Sfantul Stefan, fondata in anul 1974, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.