Un preot din Mitropolia Ortodoxa a Basarabiei, agresat de un altul din Biserica Ortodoxa din Mitropolia Moldovei si Chisinaului

Mitropolia Basarabiei se arata este profund dezamagita si indignata de comportamentul preotului Vasile Aparatu din cadrul Mitropoliei Moldovei si Chisinaului, ca urmare a incidentului din data de 22 ianuarie 2010 ce a avut loc in or. Telenesti – Moldova.


Un preot din Mitropolia Ortodoxa a Basarabiei, agresat de un altul din Biserica Ortodoxa din Mitropolia Moldovei si Chisinaului

Asadar, la data de 22.01.2010, informeaza surse din Mitropolia Basarabiei, cu incepere de la ora 11.00, la Judecatoria Telenesti, anunta surse din urma sa fie examinata cererea de revizuire depusa de catre Vasile Aparatu, preot din cadrul Mitropoliei Moldovei si Chisinaului, impotriva unei hotariri irevocabile din anul 2005 prin care s-a recunoscut dreptul de proprietate asupra terenului si bisericii in constructie din satul Mihalasa, r. Telenesti, dupa Parohia Ortodoxa Romana „Nasterea Maicii Domnului” din cadrul Mitropoliei Basarabiei. La sedinta s-a prezentat preotul Vasile Aparatu fiind asistat de peste 40 barbati si femei.

Preotul Vasile Aparatu a avut un comportament absolut nedemn si neadecvat situatiei, manifestind ura si dispret fata de preotul paroh Marin Prepelita din localiatea Mihalasa, r. Telenesti, Mitropoliei Basarabiei, acesta l-a amenintat sa plece din sat si sa-i ofere biserica in care slujeste, invocand dorinta multimii de a sluji in acest lacas de cult.

Un preot din Mitropolia Ortodoxa a Basarabiei, agresat de un altul din Biserica Ortodoxa din Mitropolia Moldovei si Chisinaului

Dupa pronuntarea unei incheieri de respingere a cererii de revizuire depuse de catre preotul Vasile Apara, acesta a tolerat si nu a sistat expresiile injurioase si instigatiile unor adepti care au venit cu el, in adresa preotului si avocatului Mitropoliei Basarabiei. Astfel adepti agresivi au declarat ca se vor duce sa-l scoata cu forta pe preotul Marin Prepelita din biserica in care slujeste si ca vor cauza alte prejudii sanatatii si proprietatii acestuia.

Mitropolia Basarabiei considera ca un asemenea comportament nu este demn de un preot ortodox si de spiritul crestinesc a unei comunitati religioase, si va sesiza organele competente de tentativa de rafuiala fizica asupre preotului si avocatului Mitropoliei Basarabiei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.