Targul Creatorilor Populari din Romania 2017 a atras zeci de mii de vizitatori

27.330 este numărul vizitatorilor Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului în perioada 11-15 august 2017. În acest interval, aici s-a desfășurat evenimentul Târgul Creatorilor Populari din România. Numărul de vizitatori al ediției organizate anul acesta este de aproape două ori mai mare față de cel înregistrat la ediția din anul trecut – 15.865.

Targul Creatorilor Populari din Romania 2017 a atras zeci de mii de vizitatoriTârgul Creatorilor Populari a reunit peste 120 de meșteri populari din toate zonele etnografice ale țării, dar și din Republica Moldova. Cu toții au adus în Muzeul ASTRA produse autentice (oale și străchini, icoane pe lemn sau sticlă, țesături, ii sau cămăși populare, pălării sau mobilier pictat) și au desfășurat ateliere creative.

11 membre ale șezătorii online Semne Cusute au susținut pe toată durata târgului ateliere demonstrative de tors, țesut, croit, cusut sau brodat ii și cămăși tradiționale. De asemenea, programul Târgului a cuprins și un grup de săteni din Rășinari au pus în scenă piesa de teatru Nunta ciobănească la gospodăria pastorală din Rășinari.

Atmosfera si voie buna la Targul Creatorilor Populari din Romania Sibiu 2017La capitolul atmosferă și voie bună, formația Schlager – Taxi și Ansamblul de cântec și dans popular al Colegiului Național de Medicină și Farmacie “Romanita” din Chișinău au susținut concerte în Muzeul ASTRA și pe scena de pe lac.

Pe această cale, vă mai aducem la cunoștință că în 16 și 17 august, monumentele expuse în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului sunt închise. Pentru perioada mai sus menționată, Muzeul se va putea vizita cu un tarif redus (12 lei/ bilet intrare adulți).

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu. Asociatia Lacasuri Ortodoxe este partener media oficial al evenimentelor ASTRA Sibiu……..

Cosmin Călinescu

Purtător de cuvânt Muzeul ASTRA

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.