Workshop de restaurare icoane pe sticla si lemn, textile, ceramica, feronerie

Workshop de restaurare la Muzeul ASTRA, ediția a IV-aÎn perioada 12-23 iunie 2017, Complexul Naţional Muzeal ASTRA prin Centrul ASTRA pentru Patrimoniu, Departamentul de Conservare-Restaurare, organizează a IV-a ediție a Workshopului de restaurare cu următoarele secțiuni: icoană pe sticlă și icoană pe lemn, lemn și lemn policrom, textile, piele-blană, ceramică-metal, grafică și bunuri culturale pe suport papetar, confecționare feronerie aferentă pentru binale la monumente – Studiu de caz: Gospodăria de miner aurar, Corna, județul Alba și restaurare a elementelor din lemn din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului – Studiu de caz: Șteamp aurifer, Abrud, județul Alba.

,,Workshopul de restaurare se va desfășura în cadrul Centrului ASTRA pentru Patrimoniu și în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Evenimentul va reuni un număr de peste 60 participanți. Printre aceștia se numără specialişti din cadrul Centrului ASTRA pentru Patrimoniu, studenţi ai Universităţii „Lucian Blaga” – Sibiu, invitați din țară (Hunedoara, Bucureşti, Cluj, Călărași, Dolj, Braşov, Vâlcea, Harghita, Prahova, Neamț, Sibiu) și din străinătate (Germania, Republica Macedonia, Republica Moldova).”, a declarat conf. univ. dr. Geanina Ionescu, Director Centrul ASTRA pentru Patrimoniu

Deschiderea oficială va avea loc în data de 12 iunie 2017, ora 9.00 la Centrul ASTRA pentru Patrimoniu, Pădurea Dumbrava, nr. 16-20, Poarta 3, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

În data de 23 iunie 2017, în clădirea Centrului ASTRA pentru Patrimoniu va avea loc expoziția cu cele 24 de piese restaurate în cadrul Workshopului.

Se va organiza o vizită în Muzeul în aer liber pentru vizualizarea intervențiilor efectuate în cadrul Workshopului la cele două monumente: Gospodărie de miner aurar, Corna, județul Alba și Șteamp aurifer, Abrud, județul Alba.

Coordonator eveniment: Conf. univ. dr. Geanina Ionescu, Director Centrul ASTRA pentru Patrimoniu

Acţiunile C.N.M. ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.Evenimentul este organizat in parteneriat media oficial Lacasuri Ortodoxe.

Cosmin Călinescu

Purtător de cuvânt C.N.M. ASTRA Sibiu

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.