Mitropolitii ortodocsi rapiti in Siria sunt inca in viata

„Cei doi episcopi de Alep rapiti in anul 2013 în Siria sunt încă în viață“, a declarat, in aceste zile, Episcopul ortodox siriac de Beirut, Daniel (Kourie), în timpul ceremoniei de comemorare a celei de-a 47-a aniversari a aparițiilor Fecioarei Maria deasupra turlei Catedralei “Sfinții Petru și Pavel” din Moussaitbeh (Liban).Cei doi mitropoliti rapiti in Siria sunt în viațăZiua de cinstire a acestor apariții, pe care această biserică le comemorează anual in prima duminică după Paști, a coincis în acest an cu implinirea a 4 ani de la răpirea, în Siria (22 aprilie 2013), a celor doi episcopi de Alep – siriac si grec-ortodox (vezi ARHIVA) – Ioan Ibrahim și, respectiv, Boulos Yazigi, a căror soarta rămâne inca necunoscuta. Portretele celor doi episcopi au fost afisate în interiorul catedralei și purtate în cadrul unei procesiuni cu torțe aprinse, care a marcat aparițiile Maicii Domnului.

În cadrul acestei duble comemorari, episcopul ortodox siriac de Beirut, Daniel Kourié, președinte al Comisiei de Monitorizare a cazului, a dat asigurări că, din cate știe personal, „cei doi episcopi sunt încă în viață“.

„Cei care cred contrariul trebuie să ne dovedeasca afirmatiile lor“, a spus acesta, adăugând că membrii comisiei au bătut la fiecare ușă posibila, in Liban și Siria, cu succes, mai mult sau mai puțin, in urmărirea acestora. Episcopul Kourié a invitat statul libanez sa faca, din acest caz, o cauză națională prin trimiterea la coexistența și dialogul între religii.

El a denunțat „purificarea etnică și religioasă în curs de desfășurare în Siria, Irak și Egipt, și statele care sprijina acest lucru sub formă de contribuții prin luptatori, arme și bani.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.