publicat în: Arhivă

Minune a Maicii Domnului Grabnic Ascultatoarea, cu o fetita nou-nascuta

O mamă în vârstă de 37 de ani, Ecaterina, care trăieste în partea de nord a Greciei, a raportat presei o minune atribuita unei copii a Icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului din Manastirea Dochiaru, “Ea este Grabnic Ascultatoarea”.

O copie a icoanei fusese adusă în satul grecesc de nord-vest Arta, unde locuiește Ecaterina, și ea s-a dus de multe ori să aprindă o lumânare și să se roage în fața icoanei, conform publicatiei grecesti Vima Ortodoxias [https://www.vimaorthodoxias.gr/thavmata/agio-oros-neo-thavma-tis-panagias-gorgoipikoou-se-neogennito-koritsaki-apo-tin-arta/] .

Timp de unsprezece ani, Catherine nu a putut avea niciun copil, iar ea a rugat-o pe Maica Domnului “Ea este Grabnic Ascultatoarea” sa o ajute sa nasca, promițând că, în cazul în care copilul ar fi o fata, o va numi Maria. Rugăciunea ei a fost auzita, dar ea a născut un fiu si l-a numit după bunicul său, Gheorghe. Nouăsprezece luni mai târziu, i s-a nascut, insa, si o fiica, iar Ecaterina a declarat numele copilului Vasiliki, în onoarea nasei sale.

Cu toate acestea, în timp ce primul copil s-a nascut cu ușurință, Ecaterina a ajuns cu cel de-al doilea la unitatea de terapie intensiva a unui spital din Salonic. Unii dintre frații duhovnicesti ai Ecaterinei au contactat Manastirea Arhanghelul Mihail din Thassos si Dochhiaru de pe Muntele Athos, și i s-a spus că trebuie să boteze imediat, ea insasi, copilul.

Din nou intoarsa catre Maica Domnului “Grabnic Ascultatoarea”, pentru vindecarea copilului sau, ea a botezat-o de trei ori, în numele Tatălui, al Fiului și al Sfantului Duh, cu numele de MARIA. După cum afirmă Ecaterina, din acel moment totul s-a schimbat. A revenit acasă, in Arta, cu o fetita sanatoasa, dupa doar o saptamana, iar acum nu mai are nicio problema de sănătate. Medicii recunosc că acest caz a fost o minune, mai informeaza publicatia greceasca.

Ecaterina și-a exprimat recunoștința profundă, in fata egumenului Grigorie din Dochiaru, care i-a spus că cel mai important lucru acum este sa implineasca un preot botezul copilului, desigur cu acelasi nume, MARIA, iar aceasta se va intampla cat de curand.

LONews