Universul Credintei: realizatorii emisiunii, apreciati si premiati de Patriarhul Romaniei

Recunoaşterea meritelor pentru realizatorii emisiunii „Universul Credinței” de la Televiziunea Română

Realizatorii emisiunii Universul Credinței de la Televiziunea Română au fost premiați joi de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Evenimentul a avut loc la Reședința Patriarhală.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române le-a oferit în 16 martie 2017 celor 13 membri ai echipei Diploma omagială Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul cu medalie pentru activitatea misionară desfășurată în cei peste 25 ani de emisiune.

În cuvântul rostit, Părintele Patriarh le-a mulţumit pentru întreaga activitate şi a exprimat dorinţa de intensificare a colaborării actuale.

Vă mulţumim pentru împreuna lucrare misionară, culturală, spirituală şi naţională. În acelaşi timp, vă felicităm pentru faptul că deşi nu dispuneţi de multe resurse emisiunea dumneavoastră are rezultate deosebite şi o cooperare frumoasă cu Patriarhia Română. Sperăm că şi anul acesta, dar şi în anii următori, să intensificăm lucrarea, spune Preafericirea Sa, potrivit Radio Trinitas.

Această colaborare strânsă este foarte importantă, deoarece Televiziunea publică, mai transmite Patriarhul Daniel, are acces şi la sate unde noi avem uneori parohii îmbătrânite încât trebuie să ne gândim şi la cei care au posibilitatea să primească mesajul credinţei în casele lor.

Producătoarea emisiunii Universul Credinței, Cristina Andrei, a apreciat că distincția este o recunoaștere și un impuls pentru continuarea activității.

Este recunoaşterea unei munci de echipă. Cei mai mulţi lucrăm aici de peste 20 ani. Colegii care ni s-au alăturat pe parcursul acestor ani au învăţat din mers, pentru că şi-au dorit, şi lucrează cu pasiune. Nu există niciun fel de diferenţă între modul în care abordăm cu toţii tematica pe care o are de-a lungul istoriei «Universul credinţei». Pentru noi, această întâlnire de astăzi cu Patriarhul României înseamnă în primul rând o încurajare să mergem pe acelaşi drum, mărturiseşte Cristina Andrei.

***

În cadrul acestei emisiuni, Televiziunea publică prezintă reportaje, interviuri, documentare, dar şi portrete de personalităţi ecleziale. Cei care o urmăresc în fiecare săptămână ştiu că emisiunea are rubrici deja consacrate şi printre ele se numără: Arhiva Vieţii spirituale, Ritual, Tainele Bisericii, Lumina faptei bune, Nu pune lumina sub obroc, Duhul locului sau Monumenta Romaniae care întregesc perspectiva spirituală pe care TVR o propune în fiecare săptămână. Universul credinţei adună, în cele din urmă, tot ceea ce e mai valoros şi mai frumos în istoria, cultura, credinţa şi spiritualitatea creştină românească.

Foto credit: Ziarul Lumina

Basilica [https://basilica.ro/recunoasterea-meritelor-pentru-realizatorii-emisiunii-universul-credintei-de-la-televiziunea-romana/]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.