Preasfintitul Vincentiu – 23 de ani de slujire arhiereasca

Ieri, 2 februarie 2017, în ziua slăvitului praznic al Întâmpinării Domnului, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească in Catedrala „Înălțarea Domnului” din Slobozia.

Evenimentul a marcat, de asemenea, si aniversarea şi împlinirea a 23 de ani de la consacrarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu ca arhiereu. Mai multe amanunte despre aceasta zi de mare sarbatoare, la care au participat numerosi clerici, protopopi, preacuvioși părinți stareți, preoţi şi diaconi, consilieri şi mulţime de credincioși, au fost publicate pe pagina oficiala web a Episcopiei (click aici si pt album foto [https://sf-esc.ro/informatii/13109-23-de-ani-de-slujire-arhiereasca-a-preasfin-itului-parinte-episcop-vincen-iu.html] ), momentul fiind apreciat ca unul “de înnoire duhovnicească, pentru toţi credincioşii din Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor”.

“La sfârşitul Sfintei Liturghii s-a rostit un Polihroniu la împlinirea a 23 de ani de când Întâistătătorul Eparhiei noastre, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a primit hirotonia întru arhiereu”, mai aminteste pagina oficiala.

Cu aceeasi ocazie, Preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, a rostit un cuvânt prin care a evidențiat activitatea arhipăstorească a Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu în cei 23 de ani de la hirotonia întru arhiereu.

Preasfinţitul Vincenţiu Grifoni (începând din 28 iunie 2009) a fost ales în ziua de 18 iunie 2009, potrivit procedurii de alegere a ierarhilor eparhioţi existentă în noul Statut de organizare şi funcţionare a Bisericii Ortodoxe Române, după care se conduce Biserica Ortodoxă Română din anul 2008, prin 39 voturi din cele 46 exprimate de membrii Sfântul Sinod, devenind cel de-al treilea episcop al Eparhiei Sloboziei şi Călăraşilor. Anterior, la 5 iunie 2009, fusese propus drept primul candidat pentru acest scaun episcopal, în şedinţa reunită a membrilor Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei şi a Adunării Eparhiale a Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor. Mai multe date biografice gasiti dand click aici! [https://sf-esc.ro/ierarh/12331-preasfintitul-vincentiu.html” target=“_blank]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.