Wednesday 25 january 2017

Fonduri pentru biserici, reduse cu 85%: Vezi ce lectie iti da Statul!

Conform unui buletin informativ oferit de Antena 3 [https://www.antena3.ro/economic/guvernul-a-scazut-alocarile-pentru-construirea-de-biserici-cati-bani-platim-pentru-preoti-396847.html] , aflam ca, mai nou, Guvernul Romaniei a hotarat ca suma alocata construirii de biserici pentru anul acesta sa scada cu… nici mai mult nici mai putin de 85% (de la 120 milioane lei, la doar 20 milioane lei).

In schimb, Guvernul a prevazut un soi de “compensatie morala” – asta pentru ca majoritatea acestei tari, care este credincioasa, sa nu iasa cumva nemultumita in strada – asa incat, din diferenta de 100 de milioane “confiscata” din sumele vehiculate anul trecut, s-a hotarat sa mai ofere, totusi, o “prima” de 20 de milioane pentru salarizarea preotilor si alte 2 milioane “bonus” pentru invatamantul teologic. Asa incat, suma confiscata de la culte, in acest an, intelegem ca ar ajunge pe undeva la 78 milioane de lei.

Mergand cu calculele noastre mai departe, pe acelasi principiu propus de guvern (si de unii comentatori), de educare a propriului popor in spiritul voluntariatului – ca alternativa la suparatoarea acordare de fonduri – oricine isi va dori scoli si facultati, muzee etc, va trebui sa doneze si sa munceasca gratuit pentru asemenea idealuri.

La fel ar ar urma sa se procedeze, deci, cu toate institutiile de stat, sau de pe urma carora se bucura si castiga Statul (repere turistice, edificii remarcabile, organizatii cu rezultate extraordinare in educatia, cultura, moralitatea propriului popor), dar pe care nu si le-ar dori in TOTALITATEA sa poporul, de la primul pana la ultimul roman.

Dupa astfel de comentatori si conform acelorasi guvernanti, toate acestea ar trebui sa fie construite, de acum, exclusiv de catre acea majoritate care si le doreste, insa printr-o actiune comuna de strangere de fonduri si, de ce nu, printr-o implicare mai activa (efort fizic sustinut, o planificare mai optima a timpului, gasirea unei solutii de a putea fi in mai multe locuri in acelasi timp etc) – fara ca cel care nu si le doreste cumva, dar care castiga “fara sa vrea” de pe urma lor, sa participe sau se se simta, cine stie cum, implicat in vreun fel in asta.

Nu stim, dar noua ni se pare ca ar suna ceva gresit pe aici… Chiar sa “greseasca” guvernul, sau e vorba doar despre o noua discriminare de tip religios a majoritatii, doar fiindca, mai nou, dupa comunismul majoritar, dicteaza ateismul minoritar, care vine cu alternativa penitenciarelor, in locul bisericilor?

Mai ai, insa, SANSA TA, dand click aici: https://Lăcașuri Ortodoxe.ro/sansa-ta [https://Lăcașuri Ortodoxe.ro/sansa-ta] .

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.