Tuesday 31 january 2017

Biserica nu cauta sa fie "pe gustul" societatii

Creștinii sunt chemati sa nu cedeze in fata “gusturilor” principale ale societății de astazi, a unui anumit curent dominant, ci sa depuna mărturie, ca marturisitori ai adevărului divin imuabil.

“Societatea contemporană este înclinată să vadă în Biserică un fel de sistem care sa serveasca nevoilor acesteia, sau chiar gusturilor ei. Iar dacă gusturile societatii actuale sunt în contradicție cu credința creștină, atunci se pune problema mărturisirii adevărului divin.

Noi știm că, uneori, comunitățile creștine se înmoaie în fața acestor gusturi (…) și sunt gata să tina cont de ele. Prin asta, ele se îndepărteaza de adevărul divin.

Toți suntem chemați să mărturisim adevărul lui Dumnezeu și sa nu cedam acestor gusturi”.

Avertizarile de mai sus au fost rostite de Patriarhul Chiril, de curand, in timpul unei vizite pe care acesta a efectuat-o in Elvetia.

Dupa ce a savarsit o Sfanta Liturghie ocazionata de implinirea a 80 de ani de la infiintarea Parohiei Ortodoxe Rusesti “Învierea lui Hristos” din Zurich, Patriarhul a amintit, de asemenea, despre marturisitorii din trecut, care L-au marturisit pe Hristos Cel Răstignit și Inviat.

“Iar martirajul nu s-a oprit. Noi știm că are loc si astăzi(…), toți suntem chemați să fim marturisitori ai adevărului divin. Astăzi, cel mai adesea, nu plătim cu viața noastră. Insa, nu rareori această mărturisire ne pune într-o situație dificilă”, a amintit Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse.

Acesta a atras, insa, atentia, că Biserica nu naste conflicte cu societatea, creștinii nefiind niciodată revoluționari de ordin politic.

“Insa creștinii sunt chemați să păstreze adevărul lui Dumnezeu și sa depuna mărturie, chiar și atunci când, în viața societății, gustul de masă capata o direcție opusă.

Trebuie să ne rugăm și să fim marturisitori curajoși ai adevărului divin”, a spus Patriarhul Kirill.

Contextul in care se impune marturisirea, a adăugat el, poate fi foarte diferit si complex, tinand de domeniul relațiilor sociale, mass-media, rețele de socializare și viața de familie – acolo unde fiecare părinte creștin ar trebui să depună mărturie înaintea copiilor sai, despre adevărul divin.

“Astfel se actualizeaza marea idee a martiriului zilelor noastre. El presupune tărie și devotament față de Dumnezeu.De aceea, noi construim biserici: atunci când ne rugăm împreună, noi stam înaintea lui Dumnezeu ca o familie, iar acest lucru întărește credința noastră și ne dă putere pentru o mărturisire autentică a lui Hristos în lumea contemporană”, a încheiat Patriarhul.(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.8&appId=545247332293448”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.