Motor super-rapid high-tech cu plasma: NASA vrea ca drumul spre Marte sa dureze sub 2 luni

Călătoriile super-rapide pe Marte ar putea fi deja mai apropiate pentru omenire, dupa ce NASA si-a aratat intentia de a sponsoriza activitatea unei companii private, care dezvolta un motor high-tech (de inalta tehnologie), cu plasma.

Compania “Ad Astra Rocket”, specializata in dezvoltarea tehnologiilor de propulsie pentru rachetele cu plasmă, a incheiat deja, conform Sputnik, negocierile contractuale cu NASA.

Astfel, Agenția Spațială va acoperi jumătate din cheltuielile de testare “Ad Astra”, pentru următorii trei ani.

Cunoscut sub numele de Racheta cu Magnetoplasma cu Impuls Variabil Specific (VASIMR), motorul foloseste tehnologia cu plasmă pentru accelerarea rachetelor la viteze de neatins anterior.

Pentru a crea plasma, motoarele vor încălzi un gaz aflat sub presiune, la temperaturi extrem de ridicate, folosind unde radio. Plasma rezultată este, mai apoi, ținută sub control, cu ajutorul ​​câmpurilor magnetice.

În cazul în care societatea dezvoltă cu succes VASIMR, ar putea fi posibil ca oamenii sa ajunga pe Marte în mai puțin de 2 luni.

Conform termenilor acordului de parteneriat, mai ramane ca “Ad Astra” să demonstreze că motorul este capabil să susțină un nivel de putere de 100 KW pentru cel puțin 100 de ore. Aceste teste-prototip vor fi efectuate în cadrul companiei “Webster” din Texas, SUA.

Chiar înainte de a primi fonduri de la NASA, insa, “Ad Astra” a efectuat cu succes peste 10.000 de experimente pe VASIMR. Aceste experimente au demonstrat viabilitatea conceptului, numai ca, până în prezent, conform Sputnik, motoarele cu plasmă pot funcționa doar pentru… mai puțin de un minut.

Valoarea totală a ofertei este de aproximativ 9 milioane $.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.