SUA ii discrimineaza pe crestini, atunci cand vine vorba despre vizele pentru refugiati

Luand cuvantul in Philadelphia, la Convenția Națională a Cavalerilor lui Columb (KofC), Arhiepiscopii Bashar Warda de Erbil-Irak și Jean-Clement Jeanbart de Alep-Siria, au raportat că doar unui număr mic de refugiați creștini li s-au aprobat vizele pentru intrarea in SUA; refugiaților musulmani li s-au aprobat, la o rată semnificativ mai mare.

“Oamenii noștri ajung sa se intrebe: Cum de solicitam viza americană, și suntem respinsi?”, a spus Arhiepiscopul Warda.

Arhiepiscopii s-au aratat de acord că ar prefera ca oamenii lor să rămână în Siria și Irak, dacă este posibil. Dar, atunci când solicită ajutor pentru a trăi în străinătate, americanii ar trebui să ii trateze în mod echitabil, au spus prelații.

Arhiepiscopul Warda a spus, la KofC: “Vă rugăm să rețineți acest lucru: aceasta reprezinta o parte din patrimoniul dvs, aceasta este o parte din a fi american. Va rugam sa luati pozitie pentru cei persecutați din întreaga lume, în special pentru creștinii de astăzi”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.