Pelerinaj AUTO ortodox, pe o distanta de 6 000 de km, parcursi in 2 saptamani

In perioada 26 iulie – 8 august 2015, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Mitropolit al Kievului și al Întregii Ucraine, Onufrie, în cadrul festivităților ocazionate de implinirea a 1000 de ani de la adormirea Sfântului Vladimir, a avut loc un pelerinaj raliu-auto ruso-ucrainean, pe ruta Zaporozhye – Solovki – Zaporozhye.

Arhiepiscopul de Zaporizhia și Melitopol, Luca, menționând importanța evenimentului, a declarat:

“Acest raliu, mai ales în zilele de astăzi dificile, va contribui nu doar la consolidarea credinței în inimile oamenilor, ci angajează, de asemenea in rugaciune”.

Arhiepiscopul a facut, astfel, referire la slujbele la care participantii la raliu au luat parte zilnic, in bisericile si manastirile aflate in drum. Raliul a strabatut mai multe orase din Rusia și Ucraina, fiind vizitate Mănăstirea Optina, mai multe biserici din Sanct-Petersburg și Veliki Novgorod, Mănăstirea „Sfântul Alexandru de Svir” și Manastirea Solovki, precum și Lavra „Sfânta Treime” a Cuviosului Serghie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.