Protopopul Vsevolod Chaplin: Rusia are nevoie de o schimbare a elitelor

Protopopul Vsevolod Chaplin, șeful Departamentului Sinodal pentru Relatii intre Biserică și Societate, consideră ca in Rusia ar trebui sa vină la putere oameni noi.

“Astăzi, avem nevoie de o anumită rotație a elitelor. Tinerii ar trebui să ii înlocuiască pe cei care au fost prinsi furând, care isi păstrează averile lor, sufletele lor și inimile lor undeva in afara tarii, care sunt pesimiști cu privire la viitorul Rusiei”, a spus preotul în timpul unei întâlniri cu participanții la cel de-al doilea Forum Internațional Interreligios al Tinerilor, în Izberbash, Daghestan.

Părintele Vsevolod a spus ca astfel de oameni spun, uneori, că “nu trebuie să faci nimic, trebuie doar să urmezi acele tendințe care s-au format în afara țării noastre”.

“Oamenii care spun asta ar trebui să plece, iar oamenii ca voi ar trebui să înlocuiască elitele vechi, care au fost prinse furând și care sunt orientate spre străinătate”, a spus el.

Preotul crede că este foarte important ca tinerii de azi sa asigure Rusiei un nou progres în informații, intelectualitate, in sfera geopolitica și economica.

El crede că Rusia are o mare nevoie de o economie morală, ca alternativă la economia globală modernă.

“Avem nevoie de descoperirea unui nou rus, daghestanez, caucazian, un misionar care sa poata ajuta Rusia să schimbe lumea. Nu suntem de acord cu obiective mai mici, obiectivele mici sunt întotdeauna plictisitoare”, a spus Pr. Vsevolod, adaugand ca Rusia va “atinge succesul” doar atunci când va avea astfel de obiective.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.