Vatican: trebuie sa mergem alaturi de Rusia, nu separat si, mai ales, nu impotriva

Într-un interviu amplu, publicat de Vatican Insider, secretarul Vaticanului pentru relațiile cu statele, Paul Richard Gallagher (foto), a declarat că Rusia poate juca un rol important in aducerea stabilitatii in Marea Mediterana, adaugand ca ea a făcut deja acest lucru, prin ultimul acord nuclear cu Iranul, la care a ajuns.

De asemenea, vorbind despre UE, el a spus că “economia trebuie să co-existe alaturi de alte valori culturale și etice”.

“- Papa Francisc s-a întâlnit cu Președintele Putin, când Rusia era cel mai mult izolata în sfera internațională. Poate sa joace Moscova un rol important în a aduce stabilitatea in Marea Mediterană?

– Sfântul Părinte este întotdeauna deschis sa răspunda solicitarilor de audienta ale șefilor si liderilor de stat și de guvern. După cum se știe, conversația cu Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, în timpul vizitei sale oficiale la Vatican, din 10 iunie, s-a axat în principal pe conflictul din Ucraina și pe situația din Orientul Mijlociu (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Papa a subliniat faptul că este necesar sa fie facute eforturi mari pentru a a aduce pacea în Ucraina. El a subliniat, de asemenea, necesitatea urgentă de continuare a păcii, în ce priveste conflictele din Orientul Mijlociu, cu acțiuni concrete din partea comunității internaționale.

Rusia este în mod clar un important actor internațional și cred că noi toți trebuie să mergem împreună, nu separat – cu atât mai puțin unul impotriva celuilalt – și cu scopul comun de a îmbunătăți lumea de astazi.

Federația Rusă poate juca un rol in aducerea stabilitatii in Marea Mediterană, așa cum a făcut-o recent prin acordul nuclear cu Iranul, la care a ajuns”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.