Wednesday 26 august 2015

Crestinii palestinieni: Vor sa ne prinda intr-o inchisoare mare! (foto)

O procesiune in comun a reprezentat punctul de pornire al unei demonstrații a reprezentanților tuturor comunităților creștine din Palestina, îndreptată împotriva recentelor acțiuni ale Armatei Israeliene, transmite portalul de informații Calam1, citand un raport al “Tele-Lumer”.

Conform raportului, clericii și reprezentanții ortodocși, catolici si protestanti din Țara Sfântă s-au adunat în dimineața zilei de 18 august, pe o plantatie de maslini, veche de secole, în apropierea Beit Jala – Betleem, pentru a-și exprima indignarea vizavi de continuarea constructiei așa-numitului “Gard de securitate” pe terenul privat, precum și de tăierea a 48 de copaci de maslin, vechi de secole, de catre soldatii israelieni (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

“Vor să ne prindă, cu acest zid, într-o închisoare uriașă; asa ca stam aici și ne rugam sa se vada, în cele din urmă, suferința poporului palestinian și sa se opreasca aceasta construcție, aici, în Beit Jala.” – a spus, într-un interviu, un cleric al Bisericii Ortodoxe din Ierusalim, Joseph al-Hudli, care a oficiat, impreuna cu credinciosii sai, o slujba pe locul demonstrației.

La rândul său, Hidzhazeyn Saba, un purtător de cuvânt al Patriarhiei catolice Latine a Ierusalimului, a clarificat pentru mass-media situația:

“Acest zid reprezinta, de fapt, uciderea familiilor locale. Curtea a decis schimbarea completă a locului construcției – dar nici armata israeliană, nici guvernul Netanyahu, nici instanțele superioare nu cunosc cuvântul ‘dreptate’”.

Lucrările la contruirea zidului de separatie din Beit Jala continua (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), în ciuda indignarii comunităților palestiniene și israeliene: cu câteva zile în urmă, soldații israelieni au început să distrugă o mare parte a plantatiei de măslini, care dateaza de două mii de ani.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile