PS Episcop Nicodim al Severinului si Strehaiei a slujit din nou in Catedrala din Slobozia

Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, a efectuat o vizita in Episcopia Sloboziei si Calarasilor, duminica, 23 august 2015, unde a slujit alaturi de ierarhul locului, Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu, si de Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei.

Pe 23 august, Preasfintitul Parinte Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, a aniversat împlinirea vârstei de 61 de ani. Cu acest prilej, a fost oficiata Slujba Sfintei Liturghii Arheiresti, in Catedrala Municipiului Slobozia, in care, alaturi de cei trei arhierei, au slujit mai multi preoti si diaconi.

Evenimentul a fost transmis live-online [https://lacasuriortodoxe.ro/media-cinema/20416-ieri-ps-episcop-vincentiu-a-aniversat-varsta-de-61-de-ani-lacasuri-ortodoxe-a-transmis-live-foto-si-video.html] de Agentia de stiri Lăcaşuri Ortodoxe, cu sustinerea departamentului media al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, reprezentat prin Pr. Arhid. Nicusor Silviu Dascalu, alaturi de Preasfintitul Parinte Vincentiu, la ceas aniversar, fiind prezenti numerosi credinciosi din eparhie.

Cu aceeasi ocazie, mai multi tineri si copii sositi din diferite zone ale Baraganului, au tinut sa-i ofere flori ierarhului lor, bucurosi sa participe la o poza de grup cu toti clericii prezenti, pe treptele din fata Catedralei, imediat dupa incheierea Sfintei Liturghii.

Nu este pentru intaia data cand Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcop al Severinului și Strehaiei, poposeste in Slobozia si mai ales cand participa la o slujba oficiata in Catedrala Episcopala din municipiu, de cand eparhia este pastorita de Preasfintul Parinte Vincentiu. In urma unei rasfoiri rapide a Arhivei Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe, veti putea descoperi mai multe astfel de ocazii, dintre care alegem sa amintim:

– 28 iunie 2009: Sfânta Liturghie şi ceremonia de întronizare a P.S. Parinte Episcop Vincenţiu ca Episcop al Sloboziei şi Călăraşilor. Ceremonia a fost condusa de Prea Fericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române;

– 1 octombrie 2012: Sfânta Liturghie, cu ocazia hramului, la invitaţia PS Parinte Episcop Vincenţiu;

– 1 octombrie 2013: Sfanta Liturghie, cu ocazia hramului, la invitaţia PS Parinte Episcop Vincenţiu.

– 21 Septembrie 2014: Alaturi de alti arhierei si de peste 2 000 de credincioşi, participa la sfinţirea picturii Catedralei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.