Ucraina: Comitetul pentru Salvarea Ucrainei vrea sa preia puterea

Comitetul pentru Salvarea Ucrainei, care se mai numeste pe el, de asemenea, guvern ucrainean din exil, intenționează să organizeze o revoluție pașnică în Kiev, recunoscand Crimeea ca parte a Rusiei și Donbass-ul ca republică independentă, dupa cum a anuntat, plin de speranta, Comitetul, zilele trecute, la Moscova.

Într-un interviu pentru publicatia “Gazeta”, Vladimir Oleinik a declarat ca Comitetul a planificat să înceapă actiunile luna viitoare.

Oleinik a spus ca este sigur că, înfuriati de facturile tot mai mari pentru utilități, de șomaj și inflația galopantă, ucrainenii vor iesi în stradă în această toamnă.

Oleinik, de asemenea, contează pe sprijinul opoziției Socialiștilor Europeni.

După ce va prelua puterea, Oleinik a declarat că va pune capăt operațiunilor antiteroriste și blocadei economice din Donbass, va negocia cu liderii auto-proclamatelor Republici Donetsk și Lugansk și va recunoaste Crimeea ca parte a Federației Ruse.

De asemenea, el a promis să facă din Ucraina un stat federativ și, daca cei din Donbass voteaza pentru independență, ea le va fi acordata.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.