Atacul asupra unei biserici din Alexandria creeaza panica in zona

La scurt timp după sfârșitul lunii Ramadanului și Eid ul-Fitr, o altă biserică creștină din Egipt a fost atacata.

Biserica Parintilor, de pe Strada Gamal Abdel Nasser, în partea de est a Alexandriei, a fost atacata marți, 21 iulie, de atacatori necunoscuți – unele rapoarte indicand trei bărbați – cu cocktailuri Molotov și alte bombe artizanale, care au fost aruncate asupra cladirii.

Ministerul de Interne egiptean a spus că nimeni nu a fost rănit, deși fațada bisericii a fost avariată in urma atacului.

Securitatea a descoperit un sac cu mai multe bombe incendiare, pe locul din care au fugit atacatorii.

Potrivit El Watan, incidentul a creat o “stare de panică” în zonă, mai ales pentru că Biserica Părinților este considerata cea mai importanta pentru Biserica Catolica Copta din regiune.

Mass-media de stat a raportat că martorii oculari sunt, in prezent, investigati, iar imaginile colectate de la camerele de supraveghere vor fi analizate.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.