O noua lege aspra in Emiratele Arabe Unite, impotriva urii religioase

Emiratele Arabe Unite au anuntat o nouă legislație, care impune pedepse aspre, inclusiv pedeapsa cu moartea, pentru crimele legate de ură religioasă.

Decretul regal al Presedintelui Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan (foto) a fost distribuit de agenția oficială de știri WAM, si incriminează orice act care starneste ura religioasă și interzice, de asemenea, discriminarea “pe baza religiei, castei, crezului, doctrinei, rasei, culorii sau originii etnice”.

Legea interzice, de asemenea, oferirea sau primirea de sprijin financiar pentru activități care insultă religia prin orice formă de exprimare, fie in oral sau in scris, cărți, broșuri sau prin mass-media on-line.

Legea include, de asemenea prevederi care pedepsesc orice catologare a altor grupuri religioase sau persoane ca ‘necredincioase’.

Noua lege își propune contracararea practicarii extremismului islamic.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.