Un ONG american paraseste Rusia, acuzand o lege adoptata de curand in tara

O organizatie proeminenta non-guvernamentală americană, care a funcționat în Rusia timp de mai mult de două decenii, spune că paraseste Rusia din cauza represiunii guvernului asupra grupurilor străine, conform Radio Vatican.

Fundația MacArthur consideră că noile legi au implicatii de anvergura asupra personalului său din Rusia.

Grupul cu sediul în SUA, care a finanțat învățământul superior, campaniile de aparare a drepturilor omului și de anti-proliferare nucleară, spune ca noile legi ale Rusiei au făcut “imposibilă continuarea” actiunii.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat, in luna mai, un proiect de lege (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) care le confera procurorilor puterea de a declara grupurile străine și internaționale “nedorite” în Rusia și de a le închide în cazul în care amenință apărarea țării sau a ordinii constituționale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.