Elitele folosesc mass-media, ca instrument de suprimare a maselor si de manipulare a mintilor

Sputnik a realizat un interviu în exclusivitate cu un savant de renume și activist pe probleme de justiție socială, profesorul Noam Chomsky, care a vorbit despre tendințele globale actuale din mass-media.

Chomsky a avertizat că marile companii occidentale din mass-media lucreaza în mod deliberat la manipularea contiintei oamenilor și in extinderea propagandei, instituind obiceiuri și opinii pentru mase.

Media creează nevoi artificiale, atomizeaza oamenii și ii separă unul de altul, asigurandu-se ca oamenii obisnuiti nu deranjează elitele politice.

Marile corporatii media transforma oamenii “în atomi izolati de consum, ascultători, cu opinii ‘corecte’, care nu deranjeaza [elitele politice]”, a spus Chomsky, in interviul pentru Sputnik.

Când mass-media și tehnologia modernă ajung în mâinile unor persoane nepotrivite – tirani privati sau state totalitare – pot deveni un instrument periculos, de suprimare a maselor, și sa serveasca intereselor câtorva elite care guvernează, a spus Chomsky.

În lumea academică, Chomsky este cunoscut pentru „teoria gramaticii generative” și pentru contribuțiile sale în domeniul lingvisticii teoretice. El este cel care a revoluționat întreg sistemul lingvistic modern prin celebrele sale modele generative.

În afara lumii academice, Chomsky este foarte cunoscut în lumea întreagă pentru activitatea sa politică, fiind considerat o persoană cheie în cadrul stângii politice din Statele Unite.

Pentru meritele sale, Chomsky a fost distins în anul 2010 cu premiul Erich Fromm al societății omonime din Tübingen, Germania.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.