Manifestatie la Kiev, impotriva actualului guvern al Ucrainei

Mii de susținători ai grupului paramilitar naționalist din Ucraina au protestat împotriva politicilor guvernamentale, în mijlocul unui impas între naționaliști și forțele de securitate din Ucraina.

Conform unui raport al Radio Vatican, recenta manifestatie a subliniat îngrijorarea că guvernul pierde controlul asupra grupurilor care s-au luptat alaturi de Armata Ucrainei, dar care acum nu se mai inteleg cu Kievul.

Astfel, o mare mulțime de oameni s-a adunat în piața principală din Kiev, pentru a-si exprima furia fata de guvernul Președintelui Petro Poroșenko.

Grupul lor, cunoscut sub numele de Sectorul de Dreapta radical, a fost una dintre gruparile militante in protestele puternice care l-au fortat pe Președintele Viktor Ianukovici să fugă din țară, în februarie anul trecut.

Membrii Sectorului Dreapta au luptat alaturi de trupele guvernului ucrainean împotriva separatiștilor pro-rusi, dar recent au apărut tensiuni.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.