Pentru Printul Vladimir: reprezentantii tuturor Bisericilor Ortodoxe se intalnesc la Moscova

Reprezentanții tuturor Bisericilor Ortodoxe din Federatia Rusa vor participa la celebrarea celor 1000 de ani de la mutarea la Domnul a Sfântului Print Vladimir, a declarat, la o conferință de presă organizata la Itar-Tass, Presedintele Departamentului Sinodal de Informare al Patriarhiei Moscovei, Vladimir Legoida, conform RIA Novosti.

Astfel, “reprezentanții celor 15 Biserici Ortodoxe vor oficia, alaturi de Patriarhul Moscovei, o Liturghie solemnă, pe 28 iulie, in Catedrala Hristos Mântuitorul” – a declarat reprezentantul Bisericii Ortodoxe Ruse.

Potrivit acestuia, “astăzi, când atât de multe forțe încearcă să dezbine popoarelor noastre, este deosebit de important să ne amintim că am împărtășit un spațiu spiritual comun și o Biserică Ortodoxă”.

Cei 1000 de ani vor fi celebrati, ca sărbătoare națională, în întreaga țară și în străinătate.

Principalele evenimente vor avea loc la Moscova, Sevastopol, Crimeea, Sankt-Petersburg, Vladimir și in alte orașe din Rusia. Estonia s-a alaturat celebrării.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.