Strategia NATO de aparare anti-racheta se bazeaza pe minciuni

Dorința NATO de a construi scutul sau de aparare anti-racheta, în ciuda acordului de luni cu Iranul, demonstreaza ca întreaga idee a scutului antirachetă american din Europa se bazează pe minciuni, a declarat ieri Alexei Pushkov, șeful comisiei pentru afaceri externe a Dumei de Stat, citat de Sputnik.

Comentand pe marginea acordului obtinut in capitala Austriei, Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că, în timpul unui discurs tinut in 2009 la Praga, Președintele american Barack Obama declara că, în cazul în care va fi semnat un astfel de acord, scutul antirachetă propus de americani pentru Europa si-ar pierde sensul.

Totusi, un reprezentant anonim NATO a declarat presei, ieri, că, în ciuda acordului privind programul nuclear al Teheranului, amenințarea rachetelor la adresa NATO a rămas, adăugând că programul de apărare antirachetă al Alianței a avut în vedere “toate tipurile de amenințări din afara regiunii euro-atlantice”.

“Întreaga strategie a scutului antirachetă propus de americani în Europa se bazează pe minciuni”, a spus Alexei Pushkov, în comentarii difuzate de Rossiya-24 TV, ieri.

“În primul rând, au vorbit despre amenințarea rachetelor din Iran, chiar dacă Teheranul nu a avut nici-o racheta, nici motive pentru un astfel de atac. Apoi au vorbit despre pericolul imaginar reprezentat de Coreea de Nord, care se află pe cealaltă parte a globului. Iar acum se vorbește despre 30 de țări, despre care se pretinde ca ar amenința să lanseze rachete asupra Europei”.

Când s-au lansat intrebari despre numele acestor tari, “ei ne-au raspuns că acest lucru tine de informații clasificate”, a adăugat Pushkov.

“Oficialii NATO vin aici ca simpli ipocriți și mincinoși, pentru că scutul antirachetă propus este, de fapt, opus descurajării nucleare a Rusiei. Urand să admita acest lucru, ei recurg la minciuni simple”, a declarat Alexei Pushkov, în concluzie, citat de Sputnik.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.