SUA… dezumfla piata chinezeasca de anvelope ieftine din tara

Comisia pentru Comerț Internațional a SUA afirmă că importurile recente de anvelope pentru autoturisme din China au inundat piata americană, la prețuri neloiale, subminand industria americana de anvelope.

Ca urmare, Departamentul de Comert al SUA va emite ordine antidumping și va taxa suplimentar toate importurile de anvelope auto din China.

Senatorul american Charles Schumer a laudat decizia:

“Pentru cei peste 1000 de lucrători ai Goodyear Dunlop, in Tonawanda și Niagara Falls, această hotarare va insemna protejarea locurilor de muncă”.

“Este aproape imposibil pentru un muncitor american sa concureze și sa reușeasca pe piața mondială, odata ce China incalca regulile si adopta practici comerciale agresive”.

În 2014, China a exportat un record de 60 500 000 de anvelope de autoturisme si camioane în Statele Unite, reprezentând un sfert din cererea totala.

Dumping-ul reprezinta vânzarea mărfurilor pe piața externă, la prețuri mai scăzute decât acelea de pe piața internă și mondială, practicată de unele țări în scopul înlăturării concurenților și al acaparării piețelor externe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.