Uite cine defineste, astazi, ce este PACATUL: Guvernul…

Articolul de fata este o reactie la recenta declarație a președintelui Asociației Educației Naționale a SUA (NEA), Lily Eskelsen Garcia.

In ultimele ore, Martin Mawyer – fondator si presedinte al Retelei de Actiune Crestina – un grup non-profit de aparare si educatie, cu sediul in Lynchburg, Virginia, SUA – jurnalist independent și autor al mai multor carti, printre care: “Rușinea Tacerii”, “Contractul Pro-Familie cu America”, “Caile spre succes”, și cea mai recenta: “Povestea nespusa a pregatirii teroristilor islamisti in taberele de antrenament din interiorul Americii”, a tras un semnal de alarma asupra noii directii spre care se indreapta societatea de astazi.

În primul rând, pentru cei nefamiliarizați cu NEA, acesta este cel mai mare sindicat din Statele Unite: nu doar cel mai mare sindicat al profesorilor, ci cel mai mare sindicat din domeniul muncii, din SUA. El are mai mult de trei milioane de membri. Misiunea sa este aceea de “a pleda pentru profesionistii in educație”. Cu alte cuvinte, este vorba despre o organizatie de profesori care se unesc pentru a cere mai mulți bani, avantaje, medii de lucru mai bune și orice altceva poate ajunge in mâinile lor. De asemenea, ei pledează pentru aproape orice cauza liberala de stanga, care ii vizeaza pe conservatori, chiar dacă nu are nimic de-a face cu predarea.

Una dintre aceste cauze de stânga este si homosexualitatea… Conform propriilor cuvinte, Uniunea afirmă că are un obiectiv “de schimbare a opiniei publice vizavi de homosexualitate, începând cu cea mai tanara generație”.

“În mod evident, ei ii vizeaza pe copii, indiferent dacă vă place sau nu”, afirma, in comentariul sau recent, Martin Mawyer – ceea ce inseamna: Nu ne intereseaza ce va spun parintii! Este vorba doar despre ceea ce noi vrem sa creada copiii vostri!

Haideti, insa, sa vedem ce s-a întâmplat în timpul reuniunii anuale a NEA, din acest an, organizata cu doar cateva zile in urma, pe 3 iulie, în Orlando, Florida. Acolo, președintele uniunii, Lily Eskelsen Garcia, a luat pozitie si a declarat, după ce a aplaudat decizia recentă a Curții Supreme a SUA, de legalizare a căsătoriilor între homosexuali (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe):

“Fiul meu, Jeremy, m-a sunat și mi-a zis: ” Mama, Mike și cu mine nu mai trăim în păcat! Fiul meu și Mike sunt căsătoriți legal, în marele stat Utah.”

Curtea Supremă decide, de acum, ce este “păcat”? Acesta este noul mesaj periculos dat tinerilor, de catre cea mai mare uniune a profesorilor din tara… ba chiar, de cel mai mare sindicat din SUA – acela ca, de acum, Curtea Supremă a SUA va stabili ce este păcat si ce nu. “Guvernul [american] va decide, de acum, ce este păcat și ce nu este păcat. Nu Biblia. Nu Dumnezeu…” – avertizeaza Mawyer.

Cuvântul “păcat” este un cuvânt iudeo-creștin. Prea putini mai stiu astazi, insa, ca: nu exista nicio menționare a “păcatului” in Coran. Nu există nicio mentionare a “păcatului” în Budism. Și nu există niciun “păcat” împotriva lui Dumnezeu în Hinduism…

Deci, în realitate, NEA este preocupat doar de “păcatele” definite de Noul si Vechiul Testament – explica Martin. Guvernul american este cel care va defini, de acum, aceste păcate. Este extrem de dureros ca NEA – și altii din stânga liberală – vor sa explice păcatele biblice, precum homosexualitatea, asa cum trateaza “păcatele” dificile ale concedierii. Există prea multe locuri in Scripturi, care condamnă homosexualitatea, asa ca ele trebuie sa fie date deoparte, reinterpretate sau respinse.

“Deci, de ce sa nu lasam Guvernul – Big Brother – sa decida ce este păcat și ce nu?”, se intreaba retoric Mawyer.

Conform stangii, homosexualitatea nu este un păcat. Dar, refuzul de a servi un tort la o nunta gay este un păcat (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), și se pedepsește cu o amendă de… 135.000$, asa dupa cum au patit proprietarii creștini ai firmei “Prajituri Dulci de Melissa”.

Căsătoria gay nu este un păcat. Dar a te opune căsătoriei gay este un păcat și o infracțiune pasibilă, asa cum a patit directorul executiv Mozilla, Brendan Eich, care a fost concediat din cauza opoziției sale (Vezi arhiva NETCreator [https://netcreator.ro] ).

Avortul nu este un păcat. Dar daca protestezi impotriva avortului te poti trezi în închisoare, așa cum s-a întâmplat cu 9 studenți din Birmingham, Alabama. În acest an, ei au fost arestați pentru distribuirea literaturii pro-life, pe un trotuar public, in Parker High School.

Islamul radical nu este un păcat. Dar a vorbi despre el poate insemna retrogradare, suspendare sau concediere, așa cum s-a întâmplat cu Locotenent-Colonelul Matthey Dooley, care a fost concediat din postul de instructor la West Point, pentru predarea unui curs despre “radicalismul islamic”.

Sa fii anti-religios nu este păcat. Dar sa spui “Fii binecuvantat!”, după ce un coleg de clasa stranuta, inseamna sa fii suspendat din școală, așa cum s-a întâmplat cu Kendra Turner, in Dyer County High School din Tenesssee.

Sa te opui obiectivelor stângii liberale nu mai inseamna doar sa ai o alta opinie politica. Este vorba despre… păcat.

Intrucat toate aceste acte, prezentate mai sus, nu sunt în mod clar acte criminale, a fost nevoie ca ele sa fie redefinite ca “păcate”, asa incat sa poata avea consecinte grave – închisoare, amenzi, pierderea locului de muncă, cursuri obligatorii de “formare a sensibilitatii”, suspedari și retrogradari.

Uniunea Profesorilor “NEA” nu vrea sa ii mai lase pe copii sa se gândească la “Biblie”, atunci când aud cuvântul “păcat”. Ei vor să se gândească la Guvern. Și, dacă Guvernul nu considera ca ceva ar fi păcat, atunci nu e…

“Am, insa, niște vești tulburătoare pentru homosexualii care celebrează victoria lor și eliberarea de sub “păcat”, dobandita – oferita acestora de către Curtea Supremă de Justiție:

Curtea le poate legaliza căsătoria, dar ei raman tot,,, necăsătoriți. Pentru aceasta, va trebui sa facă apel la o autoritate mult mai mare decât Curtea Supremă… pentru iertare” (Martin Mawyer).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.