Grecia – Cum au reactionat Argentina si China la referendum

China este încrezătoare că economia Greciei se va redresa, după rezultatul referendumului de duminică. Potrivit Reuters, citat de Greek Reporter, Ministrul adjunct de externe chinez, Cheng Guoping, a spus că el crede ca criza datoriilor Greciei va fi “rezolvata în mod corespunzător”.

El a amintit ca referendumul nu va avea un impact important doar asupra Greciei și a poporului său, ci asupra intregii lumi.

Întrebat dacă Primul-Ministrul grec Alexis Tsipras ar putea participa la summit-ul grupului BRICS din aceasta saptamana – Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud – Cheng a spus că decizia apartine Rusiei, care este gazda summitului.

Argentina a sarbatorit si ea NU-ul grecilor. Președintele argentinian Cristina Fernandez a scris pe Twitter că votul Greciei a marcat “o victorie răsunătoare pentru democrație și demnitate”.

Argentina a suferit politici de austeritate similare impuse de creditori, și în special de Fondul Monetar Internațional, în 2002. Apoi, creditorii au încercat, de asemenea, să intervină în politica țării, potrivit unui raport Reuters.

“Poporul grec a spus NU… condițiilor imposibile și umilitoare, care ar fi fost impuse, pentru restructurarea datoriei lor”, a spus Fernandez pe Twitter, conform Sputnik.

“Noi argentinienii știm despre ce este vorba. Sperăm ca Europa și liderii săi să înțeleagă mesajul… că nu poți obliga pe nimeni sa semneze propria condamnare la moarte”.

Cu toate acestea, Argentina a devenit una dintre cele mai rapide economii în creștere din lume, dupa ce a refuzat rambursarea datoriilor sale catre debitori.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.