Ortodocsii sunt recunoscatori Papei Francisc, pentru Enciclica pe teme ecologice

Dupa ce Papa Francisc a prezentat Enciclica sa “Laudato Si”, Mitropolitul Ioan (Zizioulas) de Pergam (foto, langa fostul Papa), reprezentant al Patriarhului Ecumenic Bartolomeu, a declarat ca “emiterea Laudato Si este un prilej de mare bucurie și satisfacție pentru ortodocși”.

“În numele lor, aș dori să exprim recunoștința profundă a Sanctității Sale pentru creșterea vocii autoritare in atragerea atenției lumii asupra necesității urgente de protejare a creației lui Dumnezeu de raul pe care il facem noi, oamenii, prin comportamentul nostru fata de natura”.

El a declarat că enciclica vine într-un “moment critic in istoria omenirii” și, “fără îndoială, va avea un efect la nivel mondial asupra conștiinței oamenilor”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.