Siria – Numarul crestinilor din Alep scade si mai mult

In urma noilor atacuri ale milițiilor rebele in Alep, numărul creștinilor care caută să părăsească orasul creste. Vicarul Apostolic catolic de Alep a solicitat, la randul sau, oprirea războiului, folosind canalele diplomatice, conform Zenit.

După noile atacuri din Alep, în Siria, din ce in ce mai multe famili creștine cauta prin toate mijloacele să părăsească orașul, a anuntat Radio Vatican. Dupa rezultatele provizorii care amintesc uciderea a 22 de persoane si peste 150 de răniți în urma atacului militiilor rebele, din 15 iunie, supraviețuirea creștinilor în Alep este amenințată.

“Noi chiar speram intr-o schimbare pozitivă”, a spus Episcopul Georges Abou Khazen, vicar apostolic de Alep al catolicilor de rit latin, dar situația de pe teren “nu se îmbunătățește”.

“Situația din Siria devine tot mai dramatică”, spune episcopul Georges Abou Khazen. El crede că Occidentul și puterile regionale din lumea arabă și Orientul Mijlociu “trebuie să se oprească sa mai furnizeze arme” și sa le mai ofere “sprijin logistic și financiar” militanților.

El a menționat că, cei care decid soarta războiului “nu sunt sirieni – cum sunt jihadistii Frontului al-Nusra și ai Statului Islamic – si, prin urmare, nu au nici un interes sa fie pace”.

Episcopul Georges Abou Khazen își reiterează apelul sau: “destul război, suficiente arme, trebuie să lucrăm pentru pace și reconciliere… Să folosim presiunea diplomatică și nu presiunea militara, acest lucru va incheia conflictul și va gasi o cale reală și concretă pentru pace”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.