UE solicita de urgenta crearea unui tribunal pentru crimele de razboi din Kosovo

Reprezentantul UE la Pristina a subliniat necesitatea înființarii unui tribunal special pentru crimele de război din Kosovo, cât mai curând posibil, conform cotidianului Vecernje Novosti.

Acesta a declarat, pentru ziarul cu sediul în capitala sârbă, că nu mai exista niciun motiv valabil pentru amânarea crearii tribunalului, legea privind aceasta problema fiind elaborata și așteptand doar un vot parlamentar, conform Ansa.

Adoptarea măsurii, care a fost solicitata de către UE și SUA, a fost în mod repetat amânată de către Parlamentul kosovar.

Tribunalul special s-ar ocupa, în principal, de crimele comise de grupul de gherilă independent albanez al Armatei de Eliberare a Kosovo (KLO), din timpul conflictului armat cu forțele sârbe, de la sfârșitul anilor 1990.

Problema este, insa, ca numeroși membri ai conducerii actuale de la Pristina au fost șefi ai KLO, inclusiv Ministrul de Externe și fostul Prim-Ministru, Hashim Thaci (foto).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.