Secretul spovedaniei si valorile familiei, garantate prin Constitutie. Amendamente

Consiliul Ucrainean al Tuturor Cultelor si Organizatiilor Religioase participa la procesul de reformă constituțională și a formulat deja amendamentele sale pentru Constituția Ucrainei.

Astfel, liderii religioși au cerut ca statul sa recunoasca valoarea vieții umane și a dreptului la viață, “de la concepție până la moarte naturala”, prin Constituție.

De asemenea, căsătoria sa fie considerată o “uniune de familie între un bărbat și o femeie”.

Articolul din Constituție privind dreptul la viața privată garantează secretul spovedaniei, pentru care nu pot exista motive de excepții și limitări.

De asemenea, Bisericile și organizațiile religioase din Ucraina sunt independente de stat, nu sunt subordonate statului și, în același timp, nu se amesteca în treburile statului, în activitățile autorităților publice și administrației locale și de stat, iar statul, la rândul său, nu intervine în activitatea Bisericii și a organizațiilor religioase.

În plus, se propune consolidarea în Constituția Ucrainei a faptului că “relația dintre stat și Biserici și organizațiile religioase se bazează pe principiile parteneriatului și activităților comune în beneficiul omului”. Conform acestei abordări, autoritățile publice și conducerile locale “promovează activitățile sociale benefice, ale Bisericilor și organizațiilor religioase”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.