Papa accepta demisia a doi episcopi din SUA, in urma abuzurilor sexuale ale unui preot

Papa Francisc a acceptat, ieri, demisia Arhiepiscopului de Saint Paul și Minneapolis, din Statele Unite, John Nienstedt, împreună cu cea a episcopului auxiliar Lee Piché.

Cei doi lideri ai Bisericii au demisionat din posturile lor, după ce Arhidieceza a fost acuzata, la începutul acestei luni, de faptul că nu i-a proteja pe copiii din jurisdictia ei, in fata abuzurilor unui preot catolic.

In ziua de 5 iunie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), procurorii au declarat ca Arhidieceza nu a reușit să răspundă în mod adecvat la “numeroasele și repetatele rapoarte” privind abaterile Rev. Curtis Wehmeyer (foto), de la intrarea sa în seminar, în 1997, si până la concedierea sa formală, din luna martie 2015.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.