Patriarhul Rusiei va conduce Sfanta Liturghie in Brest, Belarus, pe 22 iunie

Conform Agentiei de stiri oficiale din Belarus, BELTA, Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii intenționează să conducă o Sfânta Liturghie în Brest, pe 22 iunie. Patriarhul s-a întâlnit cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Belarus în Rusia, Igor Petrishenko.

În cadrul întrevederii, părțile au discutat aspecte legate de pregătirea vizitei Patriarhului Kirill în Belarus, care este programată pentru perioada 20-22 iunie 2015. Vizita va coincide cu festivitățile celor 70 de ani de la Victoria in Marele Război Patriotic.

“Voi vizita Brest, pe 22 iunie, cu sentimente speciale. Sper să conduc Sfânta Liturghie de acolo, în ziua Marelui Război Patriotic”, a spus Patriarhul Kirill.

Ca răspuns, Igor Petrishenko a remarcat că cea mai importantă sarcină a generației actuale, este aceea de a transmite adevărul despre război generatiei viitoare. Diplomatul a mai spus că Belarus se pregătește activ pentru festivitățile unei alte date memorabile, care marcheaza, în acest an, cei 1000 de ani de la moartea Sfântului Vladimir, intocmai cu Apostolii.

Ambasadorul i-a transmis Patriarhului felicitări din partea Președintelui Belarus: “Cunosc atitudinea sa specială fata de Dvs. și fata de Biserica Ortodoxă Rusă. Aveți o mare autoritate și respect in fata poporului din Belarus. Sperăm că vizita dumneavoastră va servi ca semnal puternic pentru o unitate și mai puternică a poporului nostru, pentru fraternitatea slava, astfel încât să putem depăși greutățile, rezista și salva sufletul curat și sincer al credinciosului ortodox”, a declarat Igor Petrishenko.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.