Israelul isi face planuri pe 5 ani, pentru dezvoltarea zonei Zidului de Vest. Tensiuni…

Conform unui raport al The Jewish Press, noul guvern al Israelului a aprobat un plan pe cinci ani, de dezvoltare a zonei din jurul Zidului de Vest.

Proiectul naste deja tensiuni, intrucat Autoritatea Palestiniană ii cere Israelului să ii predea orașul vechi, plus o mare parte din restul capitalei Israelului, precum și intreaga Iudee, Samaria și Gaza, pentru a crea o nouă țară arabă, denumita “Palestina”.

Zidul de Vest este parte a Muntelui Templului, sit sfant al Iudaismului, singura rămășița antica a Templului Sfant din Ierusalim.

Zona Muntelui Templului este, de asemenea, sacra pentru musulmani și este considerata al treilea loc sfânt al Islamului.

Israelul intenționează să dezvolte zona, printr-o infrastructura modernizata, prin activitati arheologice îmbunătățite și prin dezvoltarea, în continuare, a sit-ului Zidului de Vest, și a tunelurilor subterane care se merg de-a lungul Zidului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.