Armenii islamisti din Turcia se convertesc in masa la Crestinism

Armenii care trăiesc în Turcia – descendenți ai creștinilor care au îmbrățișat Islamul – revin la credința părinților lor în număr mare, conform unui raport al publicatiei Linga.

Conform celebrului săptămânalul armean “Agos”, publicat în Istanbul, cazurile de convertire a armenilor musulmani la Creștinism, care au o frecventa din ce in ce mai mare, indică faptul că armenii si-au păstrat credința strămoșilor lor adânc înradacinata in propria memorie.

Astfel, doar in sâmbăta din 9 mai, clericii Bisericii turcesti a Sfântului Ștefan au botezat 12 armeni fosti islamisti.

În ochii experților, acest eveniment este doar un exemplu al numarului mare de convertiri ale armenilor din Turcia.

“Există multe astfel de exemple. Un caz de rezonanță deosebită au avut loc recent în Ierusalim, când un grup de musulmani turci de origine armeană au venit în Țara Sfântă, tocmai pentru a fi botezați acolo, în Mitropolia Bisericii Apostolice Armene”, a declarat Dr. Georgette Avakian, intr-un interviu acordat publicatiei amintite.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.